Hallo lezer,

Ben je in het bezit van een schakelbrommer dat vraag je je vast af hoe je hem sneller kan laten rijden. Hieronder vind je een aantal tips hoe je je brommer sneller kan laten rijden:

Veel mensen beginnen met een ‘snellere’ uitlaat. Een expansie uitlaatje. deze uitlaten zorgen voor aanzienlijk meer vermogen. Dus wil je je brommer wat harder laten lopen zonder te veel aanpassingen, is dit jou oplossing! Na het plaatsen van de uitlaat moet je wel je sproeier/ afstelling veranderen, zodat je brommer weer goed afgesteld staat en goed rijdt.

Is het vermogen na vervangen van een uitlaat niet voldoende kan je overwegen om een snellere/grote cilinder erop te zetten. Er zijn 50cc cilinders die meer vermogen maken dan de originele cilinders, maar er zijn ook grotere cilinders ( 70cc,80cc 80+cc cilinders ). Vaak worden deze cilinders erop gezet in combinatie met een grotere carburateur voor net wat meer vermogen levert. Let wel op dat je met een grote cilinder vaak je krukas moet vervangen naar een sterker model.

Dit zijn de 2 meest voor de hand liggende stappen om op te voeren, maar voor een echte snelheidsduivel of tuner zijn er nog een paar mogelijkheden:

race/rotorontsteking, je originele ontsteking/ vliegwiel is zwaar, dit houdt tegen in je gasreactie ( hoe snel je brommer toeren maakt ). Er zijn ontstekingen met een lichtere vliegwiel wat ervoor zocht dat de brommers sneller toeren maken. deze ontstekingen zijn zowel met als zonder lichtspoel te verkrijgen.

Je kan je cilinder en carters bewerken. de timing van de cilinder verbeteren en de poorten vergroten voor een betere flow. Dit kan enorm schelen in vermogen. De carters maak je gelijk aan de inlaat van de cilinder wat de flow/ doorloop van je mengsel sneller in de verbrandingskamer laat komen.

flowen van de carburateur en een open filter op de carburateur zetten. polijst de inlaat en carb zelf voor optimale doorstroom. Plaats een open filter/ schuimfilter, in de dragraces worden kelken gebruikt.

Het lichter maken van je brommer (wanneer je helemaal niks meer motorisch kan verbeteren).

Heb je nog vragen, stuur ons een bericht.

Mvg.
Beheer Moped Riders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s